Queen & Adam Lambert – Rhapsody kiertueen päätös

Vuoden kestänyt odotus palkittiin vihdoin, kun Queen ja Adam Lambert nousivat Tampereen Nokia Arenan (ent. Uros Arena) lauteille päättämään 2019 alkaneen Rhapsody kiertueen. Päivän saapuessa olo oli epätodellinen, mutta samalla odottava.

Lähdimme matkaan hyvissä ajoin, sillä olimme suunnitelleet pysähtyvämme Urjalan makeistukussa matkalla Tampereelle. Pysähdyimmekin edellä mainitulle karkkikeitaalle ostamaan herkkuja matkalle ja käymään viereisellä huoltamolla virkistäytymässä.

  • Urjalan makeistukku
    Urjalan makeistukku

Jatkoimme pian matkaa Urjalasta ja aloimme lähestyä Tamperetta. Olin sopinut Tori-treffit Tampereen keskustaan jo viikkoja ennen keikkapäivää ja ilokseni kaikki sujui hyvin ja saimme etukäteen maksetun Catan-lautapelin matkaan mukaan.

Keskustassa parkkipaikan löytämiseen kului tovi, mutta onnistuimme löytämään II-alueen parkkipaikan kävelymatkan päässä Nokia Arenaa. Kävimme vielä nopeasti haukkaamassa hampurilaiset ennen keikan alkua, sillä halusimme olla valmiita lähtemään suoraan kotiin konsertin päätyttyä, välttäen mahdolliset ruuhkat.

Tupa täynnä Arenalla

Sisäänpääsyä sai odotella hetken, vaikka ovia oli auki enemmän kuin Evanescencen keikalla, jolla kävimme suunnilleen kuukausi sitten. Jonot kuitenkin liikkuivat melko nopeasti ja pääsimme sisään, selvitettyämme pienen säädön lippujen kanssa.

Päästyämme permannolle, suuntasimme lavan oikealle puolelle, niin eteen kuin pääsimme. Aluksi pelkäsimme olevamme liian sivussa, mutta esityksen alettua selvisikin että paikkamme olivat paremmat kuin olimme odottaneet.

Lava oli keskeltä jatkettu kulkusillalla pienelle B-stagelle. Olimme näiden kahden lavan välissä, josta oli hyvä näkyvyys myös näytöille, joita käytettiin paljon efekteihin. Queen onkin tunnettu ylenpalttisista live-performansseistaan, eikä Rhapsody tourkaan jättänyt kylmäksi.

Valoshowt olivat uskomattoman hienoja, yhdistellen nykyteknologiaa ja toimivaksi todettuja vanhoja kikkoja, kuten räjähdyksiä, stroboja, savukoneita ja laserprojektoreita. Tuotiinpa yhtyeen alkuperäinen keulahahmo Freddie Mercury:kin vierailemaan parin kappaleen ajaksi videoprojisoituna.

Vaikka Mercuryn kaltaista esiintyjää on mahdotonta korvata, herätti Adam Lambertin lavaolemus kappaleet henkiin, eikä jättänyt toivomisen varaa. Lambert veti konsertin omalle tyylilleen uskollisesti, eikä lähtenyt liiaksi kopioimaan Freddietä.

Queen, uutta ja vanhaa

Brian May (kitara, laulu) ja Roger Taylor (rummut, laulu) olivat konsertin ainoat Queenin alkuperäiskokoonpanon jäsenet. Muu bändi koostui mm. Spike Edneystä (kosketinsoittimet, laulu), Neil Faircloughsta (basso, laulu) ja Tyler Warrenista (lyömäsoittimet, rummut, laulu), sekä tietysti Adam Lambertista.

Oli koskettavaa seurata, kun Taylor ja May olivat vuorovaikutuksessa videoprojisoidun Freddie Mercuryn kanssa ja molemmat miehet vaikuttivat olevan liikuttuneita ehkä viimeisestä kiertueesta ja esiintymiskerrasta. Myös Roger Taylorin Freddielle osoitettu ‘These Are The Days Of Our Lives’ -veto sai herkistymään.

Queen Rhapsody Tour Valoshow

Kaiken kruunasi Encorena vedetyt We Are The Champions ja We Will Rock You, sekä näiden jälkeen vapautettu valtava konfettisade.

Was It All Worth It?

Oliko sen arvoista? Kuten Queen jo vuoden 1989 kappaleellaan kysyi. Vastaus on ehdottomasti! Vaikka kotimatkalla ikä alkoi muistutella läsnäolostaan ja alaselkäni välilevy alkoi kenkkuilla, jonka rakas avopuolisoni ja keikkakumppanini hetkeäkään epäröimättä ikuisti valokuvan muotoon, pysähdyttyämme Janakkalan kohdalla kahville, legendaarisen Linnatuulen taukopaikalle.

Ennen pitkää selkäkipuni hellitti ja pääsimme jatkamaan matkaa kotiin.

Oletko käynyt katsomassa Rhapsody kiertuetta tai jotain muuta mieleenpainuvaa konserttia tänä kesänä?

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *