Nummelaa pakoon Suomen Hankoon

Huom. Kirjoitus on vuoden 2021 kesältä.

Kohteena oli tällä kertaa kesäinen Hanko, jonne kaikki lähtevät, ainakin jos avopuolisoani on uskominen. Päätimme siis itsekin pistäytyä Suomen eteläisimmässä kaupungissa, päivää ennen Regattaa, sillä miksi ihmeessä sitä menisikään katsomaan kaupungin tunnetuinta tapahtumaa, kun on mahdollista käydä päivää ennen h-hetkeä?

Näin jälkiviisaana voi kuitenkin todeta ajoituksemme olleen samalla toivottoman surkea, että toisaalta loistava, ottaen huomioon Regatta -päivän koronalingon, jossa todettiin parikymmentä tartuntaa. Kävimme nimittäin itsekin kisoja edeltäneenä päivänä ravintola Cocossa nauttimassa yhdet ja kiertelimme pitkin kaupunkia.

Hangon kirkko
Hangon kirkko

Emme tulleet ottaneeksi uimavaatteita mukaan, joten tyydyimme katselemaan merta hetken aikaa keskustan uimarannalta, jonka jälkeen kävelimme itäsatamaan virvoikkeita ja ruokaa metsästämään.

Hangon uimaranta
Hangon uimaranta
Hanko itäsatama
Hanko itäsatama

Coco Hanko Beach Clubin terassilla oli trooppiset tunnelmat sisustuksen, kuten myös elohopealukeman puolesta. Paikka oli sen verran kutsuva, että oli pakko käydä juomassa ‘aperitiivit’ ennen ruokailua.

Coco Hanko Beach Club ja Graniittilinna
Coco Hanko Beach Club ja Graniittilinna

Pastaa ja pestoa – Makaronitehdas Hanko

Kun olimme hetken virkistäytyneet ja istuskelleet auringolta suojassa loosin varjossa, otimme suunnaksi Makaronitehtaan, joka löytyikin aivan Coco Hangon vierestä.

Odotukseni olivat hieman korkealla, tosin yksinomaan pastaravintolaksi vihkiytyneeltä paikalta sopinee odottaakin jotain, menun ja hintojenkin vihjatessa kyseessä olevan astetta vakavammin otettava ravintola.

Makaronitehdas Hanko
Tehtaan Pesto annos

Tehtaan Pesto -annos oli maultaan hyvä, joskin aika mieto ja hieman varman päälle pelatun oloinen. Annoksemme olivat ehtineet kylmetä ruoan saapuessa ja pasta oli aavistuksen ylikeitetty. Plussaa kuitenkin tuorepastasta ja antipastosta.

Fabrik-nimi antaa ymmärtää kyseessä olevan tehtaan ravintola, rustiikkinen ja kohtuuhintainen. Maksullisen leivän ja veden voi laittaa paikan kausiluontoisuuden ja turistirahastuksen piikkiin, mutta perusasioiden olisi odottanut olevan paremmalla tolalla. Ravintolan kannalta toivon, että meillä kävi vain huono tuuri. Toisaalta, näinhän ei pitäisi käydä ylipäätään.

Pliisun ravintolakokemuksen jälkeen kävimme hakemassa hervottoman kokoiset jäätelötötteröt Hangon jäätelökioskilta aka Hik-Friidrott Glasskioskilta, joka sijaitsee Hangon leikkipuiston kupeessa, osoitteessa Bulevardi 1.

Hik-Friidrott Glasskiosk
Hik-Friidrott Glasskiosk

Oman tötteröni mauiksi valikoitui ‘wanhan ajan vanilja & lakka’ ja minttusuklaa. Jäätelöitä aikamme tuhottuamme (mainitsinko jo, että ne olivat valtavat?) lähdimme kävelemään takaisin autolle. Jätimme kesäisen kauniin Hangon taaksemme, josta jatkoimme matkaa Raaseporiin katsomaan matkan viimeistä nähtävyyttä, keskiaikaista Raaseporin linnaa. Pääset lukemaan jutun tästä.

Kuuluuko Hangossä käynti kesääsi? Kerro alla!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *