Päivä Lohjan Asuntomessuilla – Uniikkeja Kohteita Ja Sisustusideoita

Kohde 02 ProModi makuuhuone

Kävimme avopuolisoni kanssa Lohjan 2021 asuntomessuilla niiden ensimmäisenä päivänä, perjantaina 9.7. Messuilla oli paljon nähtävää, muun muassa kohteiden yksityiskohtaiset (joskin pienehköt) pihat, monimuotoiset hienot julkisivut, sekä kauniita, uniikkeja sisustuksia, jotka tempasivat mukaansa. Kaikki kohteet eivät säväyttäneet kokonaisuuksina, mutta kaikista löytyi vähintään yksittäisiä asioita tai ideoita, jotka saivat innostumaan. Syntymäpaikkani ja kolmekymmentä vuotta kotikunnan virkaa toimittaneena oli Lohja messukaupunkina luonnollinen valinta vierailulle.

Messualueelle kulku keskustasta oli vaivatonta kiitos jatkuvan bussiliikennöinnin merkityiltä pysäkeiltä. Muutaman kilometrin matkalla ehdittiin tutustua pintaraapaisuna Lohjan historiaan ja paikallisiin nähtävyyksiin selostuksen avuin. Saavuttuamme alueelle, ensimmäisenä vastassa oli teltta, joka oli täynnä näytteilleasettajien ja monen muun yrityksen kojuja. Teltan jälkeen avautui meille se ehkä kiinnostavin, eli messujen pientaloalue.

Kohde 04 Kastelli Veistos työhuone
Toimisto/lukunurkkaus kohteessa 4 Kastelli Veistos

Tutustuminen alueen tarjontaan

Pientaloalueella sitä nähtävää sitten riittikin yli odotustemme. Varasimme aikaa vain reilut kaksi tuntia, joka ei tuntunut riittävän edes pientaloalueen kaikkien kohteiden kiertämiseen, puhumattakaan valokuvaamisesta. Harmiksemme kerrostaloalue jäi meiltä kokonaan näkemättä, joskaan se ei ollut tärkeysjärjestyksessä kovin korkealla.

Kohteista itselleni mieleenpainuvimmat olivat Kastelli Veistos, joka nimensä mukaisesti oli veistosmaisen näyttävä hillittyine ratkaisuineen ja alueen reunalla oleva Villa Nordic Stories, joka erottui edukseen rohkean tummalla väriteemalla, jota paljaat puupinnat upeasti korostavat. Ollikaisen taidonnäyte todistaa hirsirakentamisen soveltuvan myös moderniin kotiin, tarjoten lämpöä ja asuinmukavuutta.

Kohde 02 ProModi kylpyhuone
Graniittinen pesuallas kohteessa 2 ProModi
Kohde 07 Pyörre kylpyhuone
Kohteen 7 Pyörre kultainen allas ja tammi-epoksi(?) taso
Habitatin ruukut, jotka löytyvät meidänkin kotoa

Kestävää rakentamista

Asuntomessut herättivät tänä vuonna ajatuksia liittyen ekologiseen kiertotalouteen, asuntojen käyttöikää pidemmälle vietyyn suunnitteluun, energiatehokkuuteen, modulaarisuuteen, siirreltävyyteen ja asuintilojen luoviin ratkaisuihin. Kiinnostus uudisrakentamiseen myös kasvoi messuilla käynnin ansiosta. Vaikka ajatus muuttovalmiista kodista, jossa selviäisi remontilla houkuttelee, alusta loppuun rakentamalla saisi kodista juuri oman näköisen ja se toki mahdollistaisi nykyaikaisemman talotekniikan hyödyntämisen jo rakennusvaiheessa.

Uusiutuvien rakennusmateriaalien joukossa puu on säilyttänyt suosionsa ja löytänyt tiensä myös kerrostalorakentamiseen. UPM blogissa on mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta, jossa varsinkin suunnitteilla oleva, Tokioon pääosin puusta (90 %) rakennettava, 350 metriä korkea pilvenpiirtäjä kiinnitti huomioni. EU:n uuden metsästrategian julkistuksen jälkeen metsäteollisuus ja metsänomistajat joutuvat kiinnittämään entistä tarkemmin huomiota hiilijalanjäljen pienentämiseen, esimerkiksi uudelleenistuttamalla avohakkuualueita ja vähentämällä hiilidioksidipäästöjä (EU:n tavoitteena on vähentää CO2-päästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä).

Alla vielä muutama päivän aikana otettu kuva messukohteista.

VIlla Nordic Stories
Villa Nordic Stories julkisivu
Villa Nordic Stories Portaikko
Villa Nordic Storiesin eteisaulan portaikko
Jukkatalo Jalava Kohde 13
Jukkatalon Jalava kohde 13
Joutsela kohde 10
Joutsela kohde 10 makuuhuoneen vangitseva tehosteseinä on lähes sävy sävyyn ylläolevan Jalavan kanssa
Joutsela kohde 10 pukeutumishuone
Joutsela kohde 10 pukeutumishuone

Oletko jo käynyt Lohjan asuntomessuilla? Kommentoi mikä oli mielestäsi alueen tarjonnassa parasta?

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *